Siirry pääsisältöön

Enerva mukana EU:n tukemassa Hedge-IoT tutkimushankkeessa

Hankkeessa hyödynnetään sähköverkosta saatavaa dataa entistä tehokkaammin erilaisten IoT-ratkaisujen avulla, esimerkiksi hyödyntämällä uusien älymittareiden tuottamaa tietoa joustomarkkinoiden palveluissa.

Hankkeessa on osallisena 42 partneria ympäri Eurooppaa. Tutkimus etenee kehitettyjen IoT-ratkaisujen pilotointiin kuudessa eri maassa.

Enerva toteuttaa Suomen pilotin Järvi-Suomen Energia Oy:n ja ABB:n kanssa. Suomen osuudessa kehitetään sähköverkon vikojen ennustettavuutta yhdistämällä IoT-ratkaisuja ja huippuluokan mittalaitteita. Lisäksi hankkeessa kehitetään uusia dynaamisia ratkaisuja paikallisten pullonkaulojen hallintaan, eli mahdollistetaan esimerkiksi tuotannon lisääminen verkkoon pienemmillä verkkoyhtiön investointitarpeilla. Suomen osuuteen osallistuu tutkimusosapuolina Tampere University ja VTT.

Kaikkien maiden pilotit ovat kunnianhimoisia ja tuottavat merkittäviä parannuksia tehokkaampaan datan hyödyntämiseen. Hankkeen myötä pääsemme oppimaan kaikista piloteista, eli innovointi ei rajoitu vain Suomen pilottiin. Hankkeen budjetti on yli 20 M€ ja valmista on vasta kolmen ja puolen vuoden päästä, joten tuloksia joutuu vielä hetken odottamaan.

Odotamme innolla uusia innovaatioita ja yhteistyötä alan huippujen kanssa. Tehokkaan vianhallinnan kannalta saamme hankkeesta lukuisia uusia työkaluja, joilla voimme tuottaa asiakkaillemme entistä enemmän lisäarvoa ja parantaa asiakkaidemme käyttövarmuutta.

Lisätietoja tutkimushankkeesta: https://hedgeiot.eu/