Siirry pääsisältöön

JSE vikatyölomake

Vianselvitystyön raportti JSE alueella

Sähköverkkoon liittyvissä vianselvitys- ja viankorjaustöissä, pl. tuulesta kaatuneet puut linjoille ja erilliset suurhäiriötilanteet, tehdään ohessa olevan lomakkeen mukainen raportti. Vikapaikka ja vikaan johtaneet syyt selvitetään ja dokumentoidaan valokuvaamalla. Valokuvat saa liitettyä osaksi raporttia. Raportti tehdään mielellään saman tien vianselvitystyön tai viankorjaamisen jälkeen maastossa tai viimeistään seuraavana päivänä.

Lomakeraportin täyttäminen

Mikäli vikatyöraportti liittyy johonkin aiempaan rakennushankkeeseen, lomakkeella pystytään etsimään automaattisesti lähimmät työkohteet ja raportti kirjataan sille (vaatii, että laitteessa, jolla raportti tehdään, on paikannuspalvelu päällä.) Jos työmaa ei ole tiedossa, valitaan valikosta ”Vikatyöt”. ”Vikatyöt” voi myös kirjoittaa kenttään, jolloin nimike suodattuu muiden nimikkeiden joukosta esiin.

Raporttiin kirjataan vikatyöllä olevan vianselvittäjän / viankorjaajan nimi ja työnantaja. Lomakkeeseen kirjataan Trimble-id, mikäli se on vianselvitystyölle mentäessä tiedossa. Päivämäärä ja kellonaika kirjataan raportille mahdollista myöhempää selvitystä varten.

Havainnon pääaihe valitaan alasvetovalikosta. Tarkempi kuvaus tehdään omaan kenttäänsä. Ulkopuolisen vianaiheuttajan yhteydessä on tärkeää mainita vianaiheuttajan yhteystiedot, mikäli ne ovat tiedossa.

Materiaalivirheistä johtuvissa vianselvitystöissä on tärkeää mahdollisimman hyvin kuvata ja selostaa havaitut vauriot ja mahdollisesti siihen johtaneet syyt. Maakaapelivikojen yhteydessä tarkastetaan asennusolosuhteet, kuten maaperä ja asennussyvyys.